Här kan du läsa föreningens månadsblad 2018

JANUARI

♦ Då var ISAB i princip klara med sitt arbete i hus B gällande rörinfodring av stammarna.        Vecka 6 den 5 februari är det dags att påbörja arbetet med rörinfodringar av stammarna i hus A(Trädlyckevägen 48-60). Alla i hus A har fått information.

♦ Ni som bokar och använder bordtennislokalen kommer tyvärr inte att kunna utnyttja den under vecka 6 – vecka 23 (5 feb – 10 juni) pga rörinfodring i hus A.

♦ I nästa vecka kommer Trädtjänst i Halland hit och beskär träd på området. Tyvärr så har ett par träd råkat ut för sjuka och måste fällas. Behovet av återplantering och nyplantering kommer att ses över under våren.
 
♦ Styrelsen har utsett en grupp som heter Gröna gruppen och som har till uppgift att se över de sociala grönytorna. Ni är välkomna att komma med förslag på vad man kan göra för att grönytorna på Trädlyckan ska bli mysigare och trivsammare för alla.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 13 februari
MARS

♦ Föreningens aktuella och nytagna stadgar, som nu är godkända och registrerade, finns på hemsidan under fliken Dokument. Det går även att hämta ett exemplar på vår expedition på Trädlyckevägen 64.
 
♦ Om du/ni är intresserade av odlingslotter (pallkragar) på området, så hör gärna av er till vicevärd Maria.
 
♦ Vi kommer att ha Öppet hus den 23 maj kl.18.00 i samlingslokalen. Tema: återvinning och boendemiljö
 
♦ Årsmöte: 26 april i Folkets hus. Kallelse kommer längre fram.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 3 april
 

APRIL

♦ Tyvärr så har vi haft inbrott i några källarförråd och cyklar har blivit stulna. Den senaste rapporteringen gäller hus F (Trv 130-142) och cykelkällarna. Var uppmärksamma på vem som rör sig i de olika utrymmena.
 
♦ Det är för närvarande inte aktuellt för föreningen att byta ut lägenhetsdörrarna. För några år sedan gick vi ut med en förfrågan om möjligheten att få byta ut sin nuvarande lägenhetsdörr mot en säkerhetsdörr och bekosta bytet själv. Det var ett flertal medlemmar som då beställde en säkerhetsdörr. Nu har det kommit nya förfrågningar. Vi kommer att gå ut med en intresseanmälan till alla medlemmar inom kort.
 
♦ Ibland händer det att dörren eller låset till sophusen inte fungerar. Lägg inte soporna utanför, utan var vänliga att gå till ett annat sophus och lägg skräpet där.
 
♦ Årsmöte: 26 april i Folkets hus. Kallelse kommer vecka 15.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 7 maj
 

MAJ

♦ I oktober förra året introducerade vi en ny informationskanal till er boende: Boappa. Det blev succé och idag har vi nästan 200 inloggade. Naturligtvis vill vi nå ut till så många som möjligt av våra medlemmar och har ni frågor gällande Boappa, kontakta vicevärden, så kan hon hjälpa till.
Vi vet att alla inte har en smartphone eller surfplatta, därför fortsätter vi att även informera om det som händer på vårt område så mycket vi kan via anslagstavlan, hemsidan och bokningstavlan till tvättstugan.

Inom kort kommer en ny version av Boappa som heter Boappa 2. Mer information om den kommer då naturligtvis i appen, men också på övriga informationsplatser på vårt område.

♦ Äntligen har det kommit lite sol och värme till västkusten och det innebär även grilltider. Tänk gärna lite extra på följande i samband med grillandet:

  • Ta gärna fram grillen, men tänk på vart röken tar vägen, så att inte grannen får in allt grillos i sin lägenhet.
  • Tänk även på att inte hälla ut grilloljan i diskhon, utan ta ett papper och torka ur oljan och släng pappret i hushållssoporna, så slipper det bli fett och stopp i avloppen. Tack!
♦ Föreningen höll sin föreningsstämma den 26 april i Folkets hus. Det blev ett långt, men givande möte. Efteråt samlades många och tog en pratstund i samband med fikan som avslutade kvällen. Tack till er som kom.

♦ Nästa styrelsemöte: 14 juni

JUNI
Här kommer lite information från styrelsen:
 
Vilken alldeles fantastisk maj månad vi har haft! Vi hoppas nu på en lika skön sommar (kanske lite svalare)…
 
♦ Spara på vattnet!
Sommaren kom tidigt i år och det gör att det går åt mer vatten än vanligt. I förenlighet med föreningens miljötänk, den låga grundvattennivån och den långvariga torkan som har varit och fortfarande är, så kommer vi att stänga av biltvättplatsen fr.o.m måndag 18 juni till och med augusti ut.
Vi behöver alla hjälpas åt att minska vår vattenförbrukning. Varje liten droppe räknas.

♦ Rörinfodringen i hus A är klar.

♦ Arbetet med rörinfodringen fortsätter till hösten i hus C.
 
♦ Pingislokalen är åter öppen. Tyvärr drog det ut lite på tiden med arbetet och där är fortfarande lite som behöver åtgärdas när det gäller städning mm, men det går att spela bordtennis i alla fall.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 23 augusti
 
♦ Tänk på att visa hänsyn till dina grannar nu under sommaren då många vistas på sina balkonger.
 
Styrelsen önskar er alla en trevlig sommar!