EN LITEN VÄDJAN ATT TÄNKA PÅ UNDER JUL OCH NYÅR

Snart är julen här och det blir väldigt mycket julklappspapper med snören som slängs i sophusen och kärlen blir överfulla. Vi ber att ni som har möjlighet att samla ihop julklappspapper/förpackningar i en säck, att åka och slänga på den nya återvinningscentralen på Holmagärde i mellandagarna istället för i sophuset. Tack!

När ni slänger förpackningar, vik ihop dessa ordentligt, så att de tar mindre plats i kärlen.

Grovsopor skall lämnas på återvinningscentralen och inte i sophusen.

Julen innebär också att vi äter mycket mat, godis och frukt. Lägg matavfallet i de bruna papperspåsarna och släng i luckan för matavfall (utan plastpåse runt).

Nyårsafton

Med tanke på våra husdjur, skador på fastigheter och risk för personskada, så ber vi samtidigt att ni tänker på att det inte är tillåtet att skjuta upp fyrverkerier inne på Trädlyckans bostadsområde.      
Tack för visad hänsyn!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!
önskar Trädlyckans styrelse och vicevärd

2018-12-14
Ni som hyr en parkeringsplats har fått nya trianglar för 2019. Dessa delades ut i ett kuvert den 14 december och ligger nu i era postfack.  

2018-12-07
I början på nästa år är det dags för avloppsrenovering (rörinfodring) i hus D, Tr.v 102-114.

V.3 påbörjar ISAB arbetet. Först ut är lägenheterna i trappuppgång 102.
Alla som bor i hus D har fått information från ISAB Rörinfodring.                 

Informationsmöte för de som bor i hus D blir måndagen den 10 december kl.18.00 i Samlingslokalen på Trädlyckevägen 92.

Vid frågor, kontakta:
Platschef: Stefan Svensson ISAB Tel. 0725-023149
Tekniker: Carl Wijnbladh ISAB Tel. 0702-168148

2018-11-06
VIVAB:S ÅTERVINNINGSKORT

Från och med 18 november 2018 behöver du som bor i Varbergs kommun ett återvinningskort när du besöker VIVAB:s återvinningscentraler, då den nya återvinningscentralen öppnar ute på Holmagärde, Blästergatan 7.

Ni kvitterar ut ert kort hos vicevärden. Detta kort följer er lägenhet och är en värdehandling. Om ni tappar ert kort, så anmäler ni det till vicevärden. Ett nytt kort kostar 125 kr och bekostas av bostadsrättshavaren.

Man har sex (6) fria besök per år när man bor i bostadsrätt. Kortet laddas med nya besök vid årsskiftet.
Har man förbrukat sina sex besök, så kan man fortsättningsvis besöka återvinningscentralen, men då mot en avgift som för närvarande är på 250 kr.

För att säkerställa korrekt sortering i containrarna på återvinningscentralen, så tar de endast emot brännbart avfall i genomskinliga säckar.

På återvinningscentralerna kommer privatpersoner att kunna lämna vitvaror, återbruk, farligt avfall och elektronik utan att dra sitt kort.

Läs mer på VIVAB:s hemsida www.vivab.info/atervinningskort  

Det går bra att redan nu komma ner till vår expedition när vicevärd Maria jobbar (vardagar 9-13) och kvittera ut ett återvinningskort.

Till er som inte kan komma under dagtid, så kommer vi att hålla kvällsöppet följande dagar:
Torsdag 8/11 kl. 18.00 - 19.45
Tisdag 13/11 kl. 18.00 - 19.45

2018-10-17
Cykelrensning 2018


Nu är det återigen dags för cykelrensning på Trädlyckan.
Märk upp alla era cyklar med de BLÅ buntbanden på styret senast den 5:e november 2018.

OBS! Glöm inte att märka upp även de cyklar som ni har stående ute på området.
Behöver ni fler buntband kan ni hämta dem hos fastighetsskötarna eller hos vicevärden.


Tisdagen den 6:e november 2018 kommer vi att samla in alla omärkta cyklar.

Cyklarna förvaras i 3 månader innan de slängs.
(OBS! De gamla gula, röda och gröna buntbanden gäller INTE!)
Saknar ni en cykel efter renset, kontakta i så fall fastighetsskötarna på CBO tel. 0340-500 540.

Mvh
Styrelsen brf Trädlyckan


(Alla har fått information och buntband i sina postfack den 16-17/10-2018)

2018-08-22
Nu har vi flyttat över till Boappa 2. Läs mer ► Boappa

2018-09-09
Vi har fått in samtal nu på morgonen om att flaggan på Trädlyckan är på halv stång. Tydligen "orkar" inte flaggan bli kvar i toppen när det blåser, utan kasar ner. Securitas är underrättade och ska försöka ordna till detta så fort som de har möjlighet.

2018-07-02
Borrning i betongväggar på helger!
Vi har under den senaste tiden fått in flera klagomål på att det borras i betongväggarna på tider som inte är ok.
Reparation/renovering får pågå enligt tider nedan:
Måndag - Fredag kl. 7-19
Lördag kl. 9-17
Söndag och helgdag ska det vara tyst och lugnt. Respektera våra tider för allas trevnads skull.
Tänk på att det hörs väldigt tydligt till grannarna, även när ni t.ex lägger eller slipar golv, slår i betongväggarna, drar möbler över golvet mm.

2018-07-02
MAVFALL
Tyvärr så har våra fastighetsskötare uppmärksammat när de går sin runda i sophusen och kollar matavfallskärlen, att en hel del påsar med matavfall ligger i en plastpåse. Det är helt meningslöst att lägga en påse runt matavfallet! Då har vi tappat hela vitsen med komposteringen och miljöaspekten.Varför ska jag inte använda en plastpåse till matavfallet?
Använd aldrig plastpåse runt påsen som VIVAB tillhandahåller. Om plast kommer in i biogasprocessen måste stora mängder matavfall kasseras. Bruna sopkärl som innehåller plast töms inte, utan får ett felmeddelande. Papperspåsen fungerar utmärkt i biogasprocessen. Genom att använda den kan allt matavfall användas till biogas och biogödsel.
Ta hellre dubbla papperspåsar, så slipper det bli blött och gå igenom påsarna.

2018-06-15
Spara på vattnet!
Biltvättplatsen kommer att vara stängd för biltvätt fr.o.m måndag 18 juni till och med augusti ut.
Sommaren kom tidigt i år och det gör att det går åt mer vatten än vanligt. I förenlighet med föreningens miljötänk, den låga grundvattennivån och den långvariga torkan som har varit och fortfarande är, så behöver vi alla hjälpas åt att minska vår vattenförbrukning. Varje liten droppe räknas.

2018-05-29
Det har kommit in frågor nu på morgonen varför vi flaggar på området idag.
Svaret kommer här:

Regeringen beslutade den 24 maj att veterandagen den 29 maj görs till allmän flaggdag.
Ett högtidlighållande av veterandagen som allmän flaggdag innebär att de svenska veteranerna återkommande uppmärksammas och synliggörs för den bredare allmänheten.

Det är ägnat att öka kunskapen hos befolkningen om veteranernas viktiga insatser och tjäna som en påminnelse om att militära och civila veteraner och deras insatser för fred och säkerhet är av särskild betydelse för Sverige som nation.

De allmänna flaggdagarna regleras i förordningen om allmänna flaggdagar. Beslutet att göra veterandagen den 29 maj till flaggdag innebär en förändring av denna förordning. Dagen ska benämnas veterandagen.

Förordningsändringen träder i kraft den 14 juli 2017.

Källa: Regeringskansliet

2018-05-15
PLASTKRUKOR

Nu är det många som planterar om sina krukväxter och köper sommarblommor till balkongen. Vänligen släng inte plastkrukorna i kärlen för plaståtervinning i sophusen, utan släng in dem i luckan för brännbart hushållsavfall (hushållssopor).
Plastkrukorna är inte en förpackning!
När ni slänger era växter i vagnen för trädgårdskompost, ta bort krukorna från växterna och släng i soptunnan vid biltvättplatsen. Tack för att ni underlättar sophanteringen och bidrar till att förbättra vår miljö.

2018-05-14
Borttappade cykelnycklar

Har någon hittat ett par cykelnycklar på området med ett rött band som det står världens gulligaste storasyster på, så får ni gärna lämna in dem på vår expedition Tr.v 64

2018-04-17     Intresseanmälan säkerhetsdörr
Nu har alla fått en intresseanmälan i sitt postfack gällande en förfrågan om möjligheten att få byta ut sin nuvarande lägenhetsdörr mot en säkerhetsdörr och bekosta den nya dörren själv. Vid intresse, lämna in lappen på vår expedition, Trädlyckev. 64 senast fredag 27/4 2018.
Vi kommer att återkomma till Er som är intresserade med mer information.

2018-04-10
Kallelsen till Brf Trädlyckans ordinarie stämma är nu uppsatt i alla trapphus och årsredovisningen är utdelad till alla medlemmar.
Välkomna på stämman torsdagen den 26 april i Folkets hus kl.19.00 i lokalen Platsarna.
Vi bjuder på kaffe och fralla.

2018-04-04
Tyvärr så har vi haft inbrott i några källarförråd och cyklar har blivit stulna. Den senaste rapporteringen gäller hus F (Trv 130-142) och cykelkällarna. Var uppmärksamma på vem som rör sig i de olika utrymmena.

2018-02-23
Odla på Trädlyckan?
Finns det ett intresse av möjligheten till egen odling på området?

I styrelsens "Gröna grupp" tittar vi nu på intresset för att skapa områden med pallkragar där vi boende ska kunna odla för hemmabruk. Längtar ni efter att kunna plocka färska kryddor till grillen en sommarkväll eller lockar tanken på att kunna odla egna blommor att plocka in i lägenheten? Tanken är att pallkragarna ska finnas i närheten av våra lekplatser och grillplatser och förhoppningsvis bidra till trivsel på området.

Låter detta som något för dig och din familj? Anmäl intresse till vicevärden Maria på tfn 072-5000 100 eller via mail: brf.tradlyckan@telia.com   

2018-02-22
Föreningens aktuella nytagna stadgar, som nu är godkända och registrerade, ligger upplagda på hemsidan under fliken Dokument/blanketter.

2018-02-06
Efter önskemål, så kan vi berätta att de som hyr gästrummet, nu kan få tillgång till duschen i bastun vissa tider varje dag. Mer information angående tider och hur man går till väga, finns uppsatt i gästrummet och i gästköket.

2018-01-29
Rörinfodring av avloppsstammarna påbörjas v.6 (5 februari) i hus A, Trädlyckevägen 48-60. Först ut är lägenheterna i trappuppgång 48.

2018-01-29
Motioner! Om ni vill lämna in en motion som behandlas på brf Trädlyckans föreningsstämma, så måste styrelsen ha in motionen senast den 28 februari 2018.
Motionen lämnas in på expeditionen, Trädlyckevägen 64 och skall vara undertecknad med namn, adress och datum.

2018-01-23
Fler tvättpass! Om allt fungerar som det ska i vårt bokningssytem, så ska det nu ligga inne att man kan boka 7 tvättpass per lägenhet/månad (+ 1 grovtvätt) efter önskemål till styrelsen.
Det blir en provperiod för att se hur beläggningen blir.

2018-01-22
Ni som bokar och använder bordtennislokalen kommer tyvärr inte att kunna utnyttja den under v.6 - v.23 (5 februari -10 juni) pga rörinfodring i hus A.

2018-01-05
Information från fastighetsskötarna på CBO!

På Brf Trädlyckan kan ni som haft julgran i lägenheten kasta ut den från balkongen på närmsta gräsmatta. Vi samlar upp alla granar och transporterar dem till återvinningscentralen. Släng inte granen i kompostkärran och ställ absolut inte in den i sophuset.