FÖRENINGENS MÅNADSBLAD 2015

December Trädlyckans julblad 2015
Då har även 2015 snart gått till handlingarna. Under det gångna året så har det varit lite lugnare på Trädlyckan när det gäller projekt, men lite har ändå gjorts:
♦ I början på året kom sortering av matavfall i gång. Behöver ni fler papperspåsar till matavfallet, så finns det i hallen utanför tvättstugorna på följande adress: Trädlyckevägen 62, 102 och 128. För de som bor i hus G, så finns påsarna i barnvagnsrummet på 98:an.
♦ I slutet av maj, så gick Ewa, som efter 29 år som städerska på Trädlyckan i pension. Vi hoppas att Ewa har en behaglig och spännande tid som nybliven pensionär och tackar för att hon har hållit så fint i våra trappor under alla dessa år.
♦ I somras tog vicevärden över kölistor av parkeringsplatser, garage, extraförråd mm från HSB-kontoret, för att göra det lite enklare för er som bor på området.
♦ Under hösten har det gjorts en värmejustering i lägenheterna. Syftet med värmejusteringen är att ge en bättre inomhusmiljö, jämnare värme i lägenheterna, samt en ekonomisk och trivselvinst. Vi vet att några av er har haft problem med att det är kallt i lägenheten, men det kommer att ta lite tid innan justeringen är helt klar och vi hoppas att ni har överseende med detta tills allt är färdigt. Temperaturgivarna som är uppsatta i varje lägenhet får inte plockas ner, utan skall sitta kvar. Genom dessa kan vi läsa av att rätt temperatur går ut i era lägenheter.
♦ I november var det dags för cykelrensning på området.
♦ Föreningens lilla gästrum är nu klart för uthyrning från och med 1 december.
♦ Nytt för i år är att ni nu även kan boka tvättid och gästrummet med webbokning på föreningens hemsida www.brftradlyckan.se eller hämta hem Electrolux Vision app till mobil/surfplatta. För mer information och lösenord, kontakta Vicevärden.
♦ Styrelsen har tagit beslutet att höja avgifterna med 1,5 % för 2016.

♦ En påminnelse om att byta batterier eller kolla så att er brandvarnare fungerar, samt glöm inte att släcka tända ljus.

En önskan om en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År till er alla!
Magnus, Lena, Ove, Christer, Johnny och Ulf (styrelsen)

November
♦ Nu kan du boka tvättid mm på datorn, mobilen eller surfplattan.
Läs mer under fliken ► Webbokning

♦ Nu har Trädlyckan fått ett litet gästrum. Går att boka fr.o.m den 1 december.
Läs mer här ► Gästrum

♦ Behöver du förvara din motorcykel/moped någonstans över vintern? Trädlyckan har ett antal platser för tillfällig vinterförvaring mellan dec-april. Kostnad 110:- / mån = 550:-. Är du intresserad, så kontakta Christer Karlsson i styrelsen 070-327 66 15
Oktober
♦ Nu har de flesta lägenheter haft besök av företaget Qsec som gör en värmejustering.
De har satt in en ”bricka” i elementen som skall styra värmen och se till att varje lägenhet får rätt temperatur (21-22◦).
Qsec har även satt en temperaturgivare på väggen i alla lägenheter för vi skall kunna se att rätt temperatur uppnås. Dessa givare skall sitta kvar.
De behöver även göra samma sak med elementen i källarförråden. Fortfarande är det några förråd i källaren som de inte har kommit in i. Information delas ut till berörda inom kort.

♦ Ni som är intresserade av att bekosta en säkerhetsdörr själv, glöm inte att anmälan skall vara inlämnad på expeditionen Tr.v 64, senast fredagen den 6:e november.

September
♦ Under hösten kommer QSEC att göra en värmejustering i lägenheterna. Vidare information kommer från QSEC. Syftet med värmeinjustering är bättre miljö, ekonomi och trivselvinster. Företaget QSEC arbetar med energieffektivisering.

♦ Nu kanske matavfallspåsarna ni fick börjar att ta slut. Ni kan hämta nya buntar på följande adresser: i hallen in till tvättstugan på Trädlyckevägen 62, 102 och 128.
För er som bor i hus G, så finns påsarna i barnvagnsrummet på 98:an.
 
♦ De små träden på parkeringarna utmed Trädlyckevägen som tappade bär, är nu borttagna. Styrelsen arbetar med ersättningsplanteringar.
 
♦ Under hösten/vintern blir det fortsatt justering av belysning i trapphus och källargångar.

Augusti
♦ Nu är det 2 år sedan det var cykelrensning på området. Det är många cyklar som bara står ute eller i cykelkällarna och tar plats utan att det finns någon ägare. CBO kommer att samla in alla omärkta cyklar med början den 3 november 2015 på uppdrag av styrelsen. Information kommer att delas ut till alla hushåll inom kort tillsammans med GRÖNA buntband.
 
♦ Det finns i nuläget rätt gott om lediga parkeringsplatser på området. En p-plats kostar 92:-/mån. Kontakta Vicevärden för att ställa dig i kö eller kanske få en plats direkt på tel. 072-5000 100.
 
♦ Vi har märkt att en del boende parkerar sina bilar på besöksparkeringarna. De få besöksplatser som finns på Trädlyckan är till för era gäster och besökande och INTE för boende på Trädlyckan!

Juni
♦ Fr.o.m 1 juli tar vicevärden på Trädlyckan över kölistor av parkeringsplatser, garage och extraförråd, samt uthyrning av dessa från HSB, för att göra det lite enklare för er som bor på området. Kontakta vicevärden på telefon 072-5000 100 (mån-fre 9-13) för frågor.
 
♦ Det är snart semestertider. Vicevärden och styrelsen tar semester och stänger expeditionen v.29-31. Vi är åter den 3 augusti.
 
♦ När vi gjorde om tvättstugorna, så blev där några lokaler över som är kaklade och vidgjorda. Det finns 1 förråd att hyra i hus A för er som bor i hus A eller B och 1 förråd i hus F för er som bor i hus E eller F. Kostnad för dessa är 570:-/mån för ca 14 kvm. Kontakta vicevärden om intresse finns.

Maj
♦ Åtgärder angående träden som finns vid parkeringen utmed Trädlyckevägen. Dessa skall vidtas senare i sommar – höst.

♦ Information från sprängningen under våren från kvarteret Atle på andra sidan Trädlyckevägen: enligt ÅF:s rapport från besiktning och bedömning, så har inga skador orsakats av sprängningen.

♦ Det kommer att finnas möjlighet att köpa till ytterligare en eller två tvättider per månad i de gemensamma tvättstugorna. Mer information kommer…
 
♦ Till sist vill vi passa på att tacka Ewa, som efter 29 år som städerska på Trädlyckan går i pension i slutet av maj. Vi önskar Ewa en härlig, spännande och avkopplande tid som pensionär och tackar för alla dessa år, som hon har hållit så fint i våra trappor och lokaler.

April
♦ Fr.o.m 30 april kommer vicevärdens öppettider på expeditionen att vara måndagar och torsdagar 9-13. Telefontiderna är som tidigare mån-fre 9-13.
 
♦ Matavfallssorteringen har börjat. Var uppmärksam på att det är ett inkast för Matavfall (sitter lägre ner på långsidan) och ett inkast för Hushållssopor (det som sitter högre upp på långsidan). Många av er har redan börjat sortera ert matavfall och på så sätt bidrar till en bättre miljö.

Mars
♦ Matavfall: nu har vi delat ut ett startpaket till samtliga hushåll (ni som av någon anledning inte har fått, ni får hämta hos Vicevärden).
Ni kan redan nu börja använda påsarna att slänga ert matavfall i. Vad ni får slänga står på papperspåsen och på sorteringsanvisningen ni fick.
I luckan för MATAVFALL skall bara den bruna påsen slängas och inget annat !!

♦ Brf Trädlyckans föreningsstämma (Årsmöte) måndagen den 27 april 2015 klockan 19.00 i Folkets hus (lokal ”Lindesberg”). Obs Folkets hus!!

Februari
♦ Påminnelse: motioner skall vara inlämnade till styrelsen senast den 28 februari 2015.
Brf Trädlyckans föreningsstämma (Årsmöte) måndagen den 27 april 2015 klockan 19.00 i Folkets hus (lokal ”Lindesberg”). Obs Folkets hus!!
 
♦ På gång: under våren kommer vi på Trädlyckan att börja sortera vårt matavfall. Information till alla hushåll kommer att delas ut inom kort.
 
♦ Det har varit en del klagomål på att medlemmar blir störda pga att andra medlemmar borrar och utför störande reparationer sent på kvällar och helger.
Styrelsen har nu tagit fram nya tider för reparationer, som nu är utdelade till alla hushåll.
Respektera dessa tider för dig och dina grannars trivsel.

Januari
♦ Föreningen har fått en egen hemsida.
www.brftradlyckan.se Välkomna att besöka oss!
 
♦ Om du vill lämna in en motion som skall tas upp på föreningens årsstämma, så skall den vara inlämnad på styrelsens expedition senast den 28 februari. Glöm inte att skriva under med namn, adress och telefonnummer.
 
♦ På många medlemmars önskemål, så kommer tvättiderna att ändras fr.o.m 1 mars. Vi prövar oss fram och ser hur detta blir. De nya tiderna blir följande:
Måndag-fredag 7-12, 12-17 och 17-22
Lördag 8-13, 13-17 och 17-21
Söndag 9-14 och 14-19