Här kan du läsa föreningens månadsblad 2017

NOVEMBER

♦ Nu har alla fått ett utskick i sitt postfack med information om Boappa. Det var ett stort intresse och i nuläget är det över 100 stycken som har hämtat hem appen. Det tycker vi är jätteroligt. Har ni några synpunkter, förslag eller frågor, kontakta vicevärden.
 
♦ Välkommen till öppet hus onsdagen den 22 november i samlingslokalen på Trädlyckevägen 92.
Tid: 18.00 - 20.00. Kom och träffa styrelsen på en fika och ställ frågor. Vi bjuder på glögg och pepparkakor.
 
♦ Det finns gott om lediga garage på Trädlyckan, men det är ont om lediga parkeringsplatser. Är det någon som inte använder sin plats eller som har två parkeringar och inte behöver mer än en plats? Vill ni hyra ett garage eller säga upp en bilplats, kontakta i så fall vicevärden.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 11 december

OKTOBER
 
♦ Under hösten kommer föreningen att börja med en informationsapp som heter Boappa och som ni medlemmar kan hämta hem till era mobiltelefoner/surfplattor. Där kommer vi lätt att nå ut med viktig och snabb information till alla medlemmar. Man kommer även att kunna få informationen till sin e-post. Mer exakt hur detta går till kommer vi att lägga i alla postfack inom kort.
 
♦ ISAB Ventilation har nu inspekterat ventilationen i de lägenheter som de har fått tillträde till. Det blev en hel del anmärkningar, som måste åtgärdas. Styrelsen kommer nu tillsammans med ISAB Ventilation gå igenom anmärkningarna. Därefter får alla som har haft anmärkningarna information hur åtgärderna skall gå till.
 
♦ Tisdagen den 10 oktober hölls en extrastämma i Folkets hus angående att anta de nya stadgarna. Utslaget blev att medlemmarna godtog de nya stadgarna. Alla kommer så småningom att få de nya stadgarna i sitt postfack.

♦ Även information om hissarna hölls. Medlemmarna på stämman gav klartecken till att styrelsen får gå vidare med hissfrågan gällande kostnader, utformning mm.

♦ Nästa styrelsemöte: budgetmöte 7 november
 

SEPTEMBER

♦ Brf Trädlyckan kallar till extrastämma i Folkets hus tisdag 10 oktober 2017 klockan 19.00. Alla har fått en kallelse i sitt postfack. Välkomna!
 
♦ Har du en motorcykel som behöver komma in i värmen? Föreningen kan ordna tillfällig vinterförvaring för uppställning av MC och moped mellan november och april. Kostnad 110:-/mån = 660:-.
Kontakta Christer Karlsson i styrelsen för mer information. Tel: 0703-276615
 
♦ ISAB Ventilation går just nu runt på området och gör rengöring och åtgärder av ventilationen = OVK.
Viktigt att ni lämnar in lappen med godkännande att de får gå in med huvudnyckel eller att ni är hemma. Om inte ISAB får åtkomst till lägenheten, så kommer föreningen att behöva debitera bostadsrättshavaren kostnaden för detta. Detta pga att ISAB måste komma tillbaka ytterligare en gång.
 
♦ Arbetet med rörinfodringarna pågår för fullt i hus B och arbetet flyter på som det ska.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 17 oktober

JUNI

En riktigt trevlig midsommar önskas!

♦ Räddningstjänsten i Väst kommer till Trädlyckan och gör hembesök för att hjälpa dig att få ett bättre brandskydd. De kommer till området söndagen den 2:e juli 2017 någon gång mellan klockan 10.00 - 18.00.
                                                                 *******
♦ Vi ber er att inte låta fönstren i trapphuset stå öppna dygnet runt.
Vädra en stund och stäng sedan. Fönstren sväller och saltvatten tränger in i handtaget, vilket får till följd att fönstren ej går att stänga. Vintertid släpps all värme ut från trapphuset (eldar för kråkorna) och kyler ner hela trapphuset. Detta stör balansen i värmesystemet.
                                                                 *******
♦ Nästa styrelsemöte: 22 augusti
 
En skön och avkopplande sommar
önskar styrelsen HSB brf Trädlyckan

APRIL

Våren är här, men värmen saknas…
 
♦ Den 24 april påbörjas OVK = obligatorisk ventilationskontroll. De börjar på Trädlyckevägen 48 och går framåt i nummerordning. Glöm inte att godkänna att ISAB får gå in med huvudnyckel.
 
♦ Våra fastighetsskötare på CBO har sopat upp (stenflisen) gruset på gångbanorna, klippt gräset och gjort vårfint i rabatterna. Vi kan väl hjälpas åt att hålla det fortsatt snyggt och trivsamt.
 
♦ Ni hälsas välkomna klockan 19.00 till årsmötet den 24 april 2017. Mötet hålls i Folkets hus (lokal: Platsarna)
 
♦ Är ni intresserade av att hyra ett garage eller ett extraförråd? Vi har ett flertal lediga objekt. Har ni frågor, så hör av er till vicevärden på tel: 072-5000 100

MARS

Då börjar våren titta fram…

♦ Påminnelse om Öppet hus i samlingslokalen på Trädlyckevägen 92 måndagen den 27 mars klockan 18-20. Vi bjuder på fika och ni kan ställa frågor till styrelsen. Välkomna!
 
♦ Arbetet med rörinfodringarna i det första huset är helt klart. Allt har gått enligt avtalet. Näst på tur blir hus B (Trädlyckevägen 62-74). Detta beräknas komma igång till hösten 2017. Information delas ut i god tid till de som bor i hus B.
 
♦ Snart kommer vi att utföra OVK = obligatorisk ventilationskontroll på Trädlyckan. Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. OVK kontrolleras och utförs i alla lägenheter. Information delas ut till alla när datum är fastställt.
 
♦ Kallelse till årsmötet den 24 april 2017 delas ut inom kort.
 
Nästa styrelsemöte: 19 april

FEBRUARI

♦ ÖPPET HUS hålls i samlingslokalen måndagen den 27 mars klockan 18-20.
Kom och träffa styrelsen och ställ frågor över en kopp kaffe.
Varmt välkomna! Vi bjuder på fika.

VÅRRENSNING I BARNVAGNSRUMMEN
I slutet av mars kommer barnvagnsrummen att rensas, eftersom det har ställts in så mycket saker som inte skall stå i ett barnvagnsrum.
Barnvagnsrummen är avsedda för barnvagnar och inte som förvaring av möbler, växter, grillar och dylikt.
Mer information om rensning av barnvagnsrum kommer att sättas upp i alla trapphus.

Nästa styrelsemöte: 22 mars

JANUARI
Vi vill börja med att önska god fortsättning och ett gott 2017.

♦ Arbetet med rörinfodringarna i hus F börjar bli klart. När nästa hus på Trädlyckan skall påbörjas, så kommer det huset som är berört att få information i god tid.

♦ Vill ni lämna in en MOTION, så är sista inlämningsdag 28 februari 2017.
Lämna motionen på expeditionen, Trädlyckevägen 64.
Glöm inte att underteckna med namn, adress och datum.

Nästa möte: 15 februari