FÖRENINGENS MÅNADSBLAD 2018

DECEMBER Trädlyckans julblad 2018
2018 var verkligen ett år som kommer att gå till historien med en sommar och höst som vi sent ska glömma. Nu inväntar vi julen. Under det gångna året har följande hänt på Trädlyckan:

Rörinfodringen i hus A och C är nu klar. Fortsättning i hus D påbörjas vecka 3 nästa år. I samband med rörinfodringen vill vi åter igen påminna alla om att inte hälla ut fett, matolja mm i diskhon. Torka ur fettet från stekpannan med papper först innan diskning. Allt fett som hälls ut, gör att avloppen slammar igen.
OVK=ventilationen gjordes klar och blev godkänd under året.
VIVAB.s återvinningskort har delats ut till de flesta medlemmarna. Kortet behövs för att kunna slänga avfall på den nya återvinningsstationen ute på Holmagärde. Kontakta vicevärd Maria för att kvittera ut ett återvinningskort.
Byte från Boappa till Boappa 2. Boappa är en boendeapp för mobiltelefoner och datorer som förenklar kommunikationen mellan föreningen och er som är bor på Trädlyckan. Har ni frågor gällande Boappa 2, hör av er till vicevärd Maria.
Parkeringstrianglar för 2019 är utdelade till er som hyr en parkeringsplats av föreningen. Dessa lades i ett kuvert i ert postfack den 14 december. Sätt det nya klistermärket väl synligt på någon av bilrutorna.
Cykelrensning gjordes på området i november. Över 80 cyklar omhändertogs. Cyklarna förvaras i Panncentralen i 3 månader. Saknar ni en cykel? Kontakta fastighetsskötarna.
♦ Styrelsen har tagit beslutet att höja årsavgiften (hyran) med 1 % för 2019. För garage, parkeringsplats och extraförråd görs ingen höjning.
Snart är julen här och det blir väldigt mycket julklappspapper med snören som slängs i sophusen. Vi ber att ni som har möjlighet att samla ihop julklappspapper/förpackningar i en säck, att åka och slänga den på den nya återvinningscentralen på Holmagärde i mellandagarna, istället för i sophuset.
Vi önskar att ni alla får en trevlig nyårsafton! Med tanke på våra husdjur, skador på fastigheter och risk för personskada, så ber vi samtidigt att ni tänker på att det inte är tillåtet att skjuta upp fyrverkerier inne på Trädlyckans bostadsområde. Tack för visad hänsyn!
 
En önskan om en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2019 till er alla!
Magnus, Lena, Ove, Christer, Johnny, Björn, Jenny, Ulf, Thomas och vicevärd Maria

NOVEMBER

♦ ISAB Rörinfodring är klara med hus C till jul och sedan fortsätter arbetet i hus D (Trädlyckevägen 102-114) i januari 2019. Information delas ut till de som bor i hus D inom kort.
 
♦ Över 80 omärkta cyklar samlades in vid cykelrensningen.
 
♦ Glöm inte att släcka tända ljus när ni lämnar rummet och hemmet.
 
♦ Påminnelse att också passa på att byta batteri i era brandvarnare nu när julen närmar sig och man tänder ljus.
 
♦ Den gamla återvinningscentralen ute på Getterön stänger och sista dag är 17 november. Den 18 november öppnar den nya ute på Holmagärde, (Blästergatan 7) och då behövs ett återvinningskort. Detta kort kvitteras ut hos Trädlyckans vicevärd.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 12 december

OKTOBER

Radonmätning kommer att utföras under tidig vår 2019 i fastigheterna.
 
♦ Det har gått tio år sedan energideklarationerna infördes. Energideklarationen talar om hur mycket energi en byggnad använder.Eftersom energideklarationerna gäller i tio år (gjordes på Trädlyckan 2009) måste vi nu upprätta en ny sådan. En ny energideklaration kommer att göras under 2019.

Cykelrensning 6 november. Sätt blå buntband på styret senast den 5/11.
 
♦ Om lägenhetsnumret efterfrågas av brf Trädlyckan, fastighetsskötarna och HSB, så använd ALLTID lägenhetsnumret som står på dörren (1-322). Det underlättar för oss.
Lantmäteriets nummer talar bara om vilken våning och vilken sida, höger eller vänster, ni bor på.
 
♦ Nu börjar det bli kallare ute och det blåser. Låt därför inte trapphusfönster stå öppna. Vädra en stund och stäng sedan. Fönstren sväller och saltvatten tränger in i handtaget, vilket får till följd att fönstren inte går att stänga. Vintertid släpps all värme ut från trapphuset (eldar för kråkorna) och kyler ner hela trapphuset. Detta stör balansen i värmesystemet.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 30 okt (budgetmöte)

SEPTEMBER

♦ Vi har fått frågan om det finns någon informationsträff/kurs för seniorer att lära sig hantera mobiltelefoner/surfplattor. Vi hänvisar till Aktiv senior på Varbergs kommuns mötesplatser. Seniorsurf äger rum måndagar 19/11 – 17/12 kl.13.30 på Ljuspunkten (mittemot Kvantum) på Träslövsvägen 2. Elever från årskurs 6 är med och visar. Alla är välkomna!

♦ I dagsläget finns det inga lediga parkeringsplatser alls på området. Däremot finns det gott om lediga garageplatser. Är det någon som inte behöver sin parkering, så hör av er till vicevärd Maria.
♦ Du vet väl om att din bostadsrättsförening har en informationskanal som heter Boappa 2. Just nu använder över 100 av dina grannar appen. Är du intresserad av att använda Boappa, så sitter det information i varje trapphus, om hur du kan hämta hem den till din telefon, surfplatta eller dator. Behöver du hjälp, kontakta vicevärd Maria.

♦ Vi får frågor om fjärrvärmen och när värmen kommer igång. Fjärrvärmen går på automatiskt i september när temperaturen sjunker tillräckligt mycket ute. Ha elementvreden öppna, så märker ni när värmen kommer på. Eftersom temperaturen är lite upp och ner på hösten och det blåser ute, så kan det kännas lite rått i lägenheten innan värmen kommer på ordentligt.

♦ Har du en moped som du inte vet vart du ska ställa eller vill ha inlåst (ska inte parkeras i cykelkällaren), så har föreningen lediga platser. Kostnad: 125 kr/mån. Kontakta vicevärden.

♦ Snart stänger återvinningscentralen på Östra Hamnvägen och en ny öppnar ute på Holmagärde. För att i fortsättningen kunna slänga avfall på återvinningscentralen, så måste ni ha ett återvinningskort. Detta kort följer er lägenhet och är en värdehandling. Kortet kvitteras ut hos vicevärden. Man har sex (6) besök per år när man bor i en bostadsrätt. Mer information kommer längre fram.

♦ Nästa styrelsemöte: 23 oktober

AUGUSTI

♦ Ni kan åter börja använda biltvättplatsen den 1 september. Tänk på att biltvätten enbart är till för boende på brf Trädlyckan och deras bilar.
 
♦ Nu har vi flyttat över till Boappa 2. Det är en boendeapp som förenklar kommunikationen mellan föreningen och medlemmarna och låter dig lära känna dina grannar. Har ni några frågor, kontakta vicevärd Maria på tel. 072-5000 100.
Lite information hur du går till väga sitter här på anslagstavlan.

♦ Senare i höst kommer det att bli cykelrensning på innegårdarna och i cykelkällarna. Vi kommer att dela ut information i god tid innan det är dags.
 
♦ Har du en motorcykel som behöver komma in i värmen?                
Föreningen kan ordna tillfällig vinterförvaring för uppställning av MC och moped mellan november och april.
Kostnad 110:-/mån 660:-                                                                                                                 
Kontakta Christer i styrelsen på tel. 0703-276615 för mer information.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 25 september
 
Styrelsen önskar en fortsatt skön sensommar!

JUNI
Här kommer lite information från styrelsen:
 
Vilken alldeles fantastisk maj månad vi har haft! Vi hoppas nu på en lika skön sommar (kanske lite svalare)…
 
♦ Spara på vattnet!
Sommaren kom tidigt i år och det gör att det går åt mer vatten än vanligt. I förenlighet med föreningens miljötänk, den låga grundvattennivån och den långvariga torkan som har varit och fortfarande är, så kommer vi att stänga av biltvättplatsen fr.o.m måndag 18 juni till och med augusti ut.
Vi behöver alla hjälpas åt att minska vår vattenförbrukning. Varje liten droppe räknas.

♦ Rörinfodringen i hus A är klar.

♦ Arbetet med rörinfodringen fortsätter till hösten i hus C.
 
♦ Pingislokalen är åter öppen. Tyvärr drog det ut lite på tiden med arbetet och där är fortfarande lite som behöver åtgärdas när det gäller städning mm, men det går att spela bordtennis i alla fall.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 23 augusti
 
♦ Tänk på att visa hänsyn till dina grannar nu under sommaren då många vistas på sina balkonger.
 
Styrelsen önskar er alla en trevlig sommar!

MAJ

♦ I oktober förra året introducerade vi en ny informationskanal till er boende: Boappa. Det blev succé och idag har vi nästan 200 inloggade. Naturligtvis vill vi nå ut till så många som möjligt av våra medlemmar och har ni frågor gällande Boappa, kontakta vicevärden, så kan hon hjälpa till.
Vi vet att alla inte har en smartphone eller surfplatta, därför fortsätter vi att även informera om det som händer på vårt område så mycket vi kan via anslagstavlan, hemsidan och bokningstavlan till tvättstugan.

Inom kort kommer en ny version av Boappa som heter Boappa 2. Mer information om den kommer då naturligtvis i appen, men också på övriga informationsplatser på vårt område.

♦ Äntligen har det kommit lite sol och värme till västkusten och det innebär även grilltider. Tänk gärna lite extra på följande i samband med grillandet:

  • Ta gärna fram grillen, men tänk på vart röken tar vägen, så att inte grannen får in allt grillos i sin lägenhet.
  • Tänk även på att inte hälla ut grilloljan i diskhon, utan ta ett papper och torka ur oljan och släng pappret i hushållssoporna, så slipper det bli fett och stopp i avloppen. Tack!
♦ Föreningen höll sin föreningsstämma den 26 april i Folkets hus. Det blev ett långt, men givande möte. Efteråt samlades många och tog en pratstund i samband med fikan som avslutade kvällen. Tack till er som kom.

♦ Nästa styrelsemöte: 14 juni

APRIL

♦ Tyvärr så har vi haft inbrott i några källarförråd och cyklar har blivit stulna. Den senaste rapporteringen gäller hus F (Trv 130-142) och cykelkällarna. Var uppmärksamma på vem som rör sig i de olika utrymmena.
 
♦ Det är för närvarande inte aktuellt för föreningen att byta ut lägenhetsdörrarna. För några år sedan gick vi ut med en förfrågan om möjligheten att få byta ut sin nuvarande lägenhetsdörr mot en säkerhetsdörr och bekosta bytet själv. Det var ett flertal medlemmar som då beställde en säkerhetsdörr. Nu har det kommit nya förfrågningar. Vi kommer att gå ut med en intresseanmälan till alla medlemmar inom kort.
 
♦ Ibland händer det att dörren eller låset till sophusen inte fungerar. Lägg inte soporna utanför, utan var vänliga att gå till ett annat sophus och lägg skräpet där.
 
♦ Årsmöte: 26 april i Folkets hus. Kallelse kommer vecka 15.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 7 maj

MARS

♦ Föreningens aktuella och nytagna stadgar, som nu är godkända och registrerade, finns på hemsidan under fliken Dokument. Det går även att hämta ett exemplar på vår expedition på Trädlyckevägen 64.
 
♦ Om du/ni är intresserade av odlingslotter (pallkragar) på området, så hör gärna av er till vicevärd Maria.
 
♦ Vi kommer att ha Öppet hus den 23 maj kl.18.00 i samlingslokalen. Tema: återvinning och boendemiljö
 
♦ Årsmöte: 26 april i Folkets hus. Kallelse kommer längre fram.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 3 april
JANUARI

♦ Då var ISAB i princip klara med sitt arbete i hus B gällande rörinfodring av stammarna.        Vecka 6 den 5 februari är det dags att påbörja arbetet med rörinfodringar av stammarna i hus A(Trädlyckevägen 48-60). Alla i hus A har fått information.

♦ Ni som bokar och använder bordtennislokalen kommer tyvärr inte att kunna utnyttja den under vecka 6 – vecka 23 (5 feb – 10 juni) pga rörinfodring i hus A.

♦ I nästa vecka kommer Trädtjänst i Halland hit och beskär träd på området. Tyvärr så har ett par träd råkat ut för sjuka och måste fällas. Behovet av återplantering och nyplantering kommer att ses över under våren.
 
♦ Styrelsen har utsett en grupp som heter Gröna gruppen och som har till uppgift att se över de sociala grönytorna. Ni är välkomna att komma med förslag på vad man kan göra för att grönytorna på Trädlyckan ska bli mysigare och trivsammare för alla.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 13 februari