FÖRENINGENS MÅNADSBLAD 2019

DECEMBER Trädlyckans julblad 2019
Snart har år 2019 nått sitt slut och följande har hänt under året, men vi blickar även framåt och planerar för 2020.
 
♦ Radonmätning har utförts under året. Samtliga rapporter redovisar att radongashalterna understiger 200 Bq/mᶟ, vilket är godkänt.
♦ Energideklaration utfördes under året av Systeminstallation.
♦ 1 juni 2019 tog HSB Göta över fastighetsskötsel och lokalvård på Trädlyckan.
♦ Rörinfodringen i hus E är snart klart. Sist ut är hus G som ISAB påbörjar efter julhelgerna och till sommaren är alla hus gjorda.
♦ Målning av linjer på alla parkeringsplatser och besöksparkeringar. 
♦ Vicevärd Maria har nya arbetstider fr.o.m 1 okt 2019. Telefontid: måndag-torsdag kl. 8-15. Expeditionen har öppet måndagar kl. 8-15 och torsdagar kl. 8-12.30. Ledig fredagar.
♦ Fasadrenoveringen kommer preliminärt att påbörjas under våren 2020. Allt gammalt tegel rivs ner och nytt sätts upp. Det blir även tak över entréerna.
♦ Föreningen har skrivit ett nytt avtal med Telia på 5 år. Helt nya switchar kommer att installeras i el-centralerna. Hastighet på bredbandet kommer därmed att höjas till 250/100 samt att ni får ny hårdvara (digitalbox och router). När det nya avtalet träder i kraft i början av 2020 blir den nya avgiften 241 kr/mån. Mer information kommer efter julhelgerna.
♦ Vicevärd Maria och styrelsen kommer att flytta in i nya lokaler i Panncentralen (vaktmästeriet) någon gång under våren.
♦ Styrelsen har tagit beslutet att höja årsavgiften (hyran) med 1 % för 2020.                   
För garage, parkeringsplats och extraförråd görs ingen höjning.                                         
Fr.o.m 1 januari kommer avgiften för hushållsel att bli 1,40 kr kWh.   
♦ Parkeringstrianglar för 2020 är utdelade till er som hyr en parkeringsplats av föreningen. Dessa lades i ett kuvert i ert postfack den 12 december. Sätt det nya klistermärket väl synligt på någon av bilrutorna.
                                                                      
Snart är julen här och det blir mycket att slänga i sophusen. För att inte kärlen ska bli överfulla, så ber vi er att trycka ihop kartonger, sortera plast och flaskor i kärlen för dessa.
♦ Stoppa julklappspapper och snören i en påse och släng i luckan för hushållssopor.
♦ Matavfallspåsen av papper slängs i luckan för matavfall.

Vi önskar att ni alla får en trevlig nyårsafton! Med tanke på våra husdjur, skador på fastigheter och risk för personskada, så är det inte tillåtet att skjuta upp fyrverkerier inne på Trädlyckans bostadsområde. Tack för visad hänsyn!
 
En önskan om en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2020 till er alla!
Magnus, Ove, Jenny, Christer, Lena, Johnny, Björn, Alie, Thomas och Maria

NOVEMBER
♦ ISAB Rörinfodring är klara med hus E till jul. Rörinfodringen fortsätter sedan i hus G (Trädlyckevägen 90-100) och påbörjas i januari 2020.  Det är det sista huset som görs och sedan är rörinfodringen klar på området till sommaren. Information har delats ut till de som bor i hus G.
 
♦ Påminnelse att testa era brandvarnare i lägenheten och även byta batteri. Batteri till brandvarnare kan ni hämta hos fastighetsskötaren. Har ni ingen brandvarnare, så får ni även det av fastighetsskötaren.
 
♦ HSB-portalen blir nu Mitt HSB. Förändringen är mest utseendet. Mitt HSB är HSBs tjänst som ska underlätta för dig att utföra dina ärenden när det passar dig. Du kan se information om ditt boende, medlemskap i HSB Göta, OCR-nummer till dina bostadsavier. Du kan även hitta uppgifter om avin om du har tappat bort din inbetalningsavi och se vilka pantnoteringar som finns på din lägenhet mm. Logga in på mitthsb.hsb.se
 
♦ Nu när grillsäsongen är slut så står det några enstaka grillar ute på området. Ni som är ägare till grillarna, var vänliga och sätt in dem i ert förråd.
 
♦ Torsdagen den 28 november kommer det att tjuta i trapphus och källargångar. Det är brandvarnarna som skall testas. Påbörjas runt kl. 9.00 och framåt.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 17 december

OKTOBER
♦ Föreningen har skrivit ett nytt avtal med Telia på 5 år. Helt nya switchar kommer att installeras i el-centralerna. Hastighet på bredbandet kommer därmed att höjas till 250/100 samt att ni får ny hårdvara (digitalbox och router). När det nya avtalet träder i kraft i början av 2020 blir den nya avgiften 241 kr/mån. Vi kommer att gå ut med mer information när det närmar sig.
 
♦ Den 1 november börjar Mattias som fastighetsskötare på Trädlyckan och han kommer att vara stationerad på området hela året.
Tel: 076-119 86 28 för kontakt och frågor på vardagar 7-16.
De som har jobbat under sommarsäsongen på Trädlyckan slutar den sista oktober. Nästa vår kommer säsongspersonal tillbaka.
 
♦ Vi behöver se över plåtarna på fasaderna och i dagens tekniska värld, så kommer vi att använda en drönare för att lätt kunna se var det finns eventuella problem.

♦ Ny energideklaration är gjord och utförd av Malin Nilsson på Systeminstallation i Varberg 2019-10-03.
Energideklarationen kommer att läggas ut på hemsidan inom kort.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 19 november

SEPTEMBER
Hösten har anlänt och luften är lite friskare. Vi njuter av naturens växlande färger.

♦ Under förra veckan blev alla linjer till parkeringsplatser och besöksparkeringar målade. Det blev tydligt och bra. Vi vill tacka alla som flyttade sina bilar för ett gott samarbete och tack vare er, så flöt arbetet på och det gick fort och smidigt.

♦ Nu börjar det bli kallare ute och det blåser friskt emellanåt. Låt därför inte trapphusfönster stå öppna. Vädra en stund och stäng sedan. Fönstren sväller och saltvatten tränger in i handtaget, vilket får till följd att fönstren inte går att stänga. Vintertid släpps all värme ut från trapphuset (eldar för kråkorna) och kyler ner hela trapphuset. Detta stör balansen i värmesystemet. Vi vill ju också värna om miljön genom att spara på värmen och även på ekonomin.
 
♦ Har du en motorcykel som står ute? Föreningen kan ordna tillfällig vinterförvaring för uppställning av MC och moped mellan oktober och april. Kostnad 110 kr/mån.
Kontakta Christer Karlsson i styrelsen för mer information.
Tel: 070-327 66 15.
 
♦ Fr.o.m 1 oktober 2019 kommer vicevärd Maria att utöka sina arbetstider.

  •  Måndagar har expeditionen öppet 08.00 - 15.00
  •  Torsdagar har expeditionen öppet 08.00 - 12.30
  •  Telefontid måndag-torsdag 08.00 – 15.00
  •  Lunch: 12.30 – 13.00

♦ Nästa styrelsemöte: 22 oktober (budgetmöte).

AUGUSTI
Styrelsen haft sitt första möte efter sommaruppehållet och följande har kommit upp:
 
♦ Den 1 juli kom en ny lagstiftning som förbjuder rökning vid allmänna lekplatser och entréer. Bostadsrättsföreningens lekplatser på området omfattas av regelverkets rökförbud eftersom andra än enbart de boende kan ta sig dit. Även om det finns en skylt där det står “privat mark” gäller rökförbudet om allmänheten kommer åt lekplatsen. Entréer till lokaler som allmänheten har tillträde till omfattas också av det nya rökförbudet. 
 
♦ Under september kommer Systeminstallation hit och gör en Energideklaration över våra fastigheter. Energideklarationen är ett dokument med uppgifter om hur mycket energi som går åt i ett hus när det används.
 
♦ Eftersom det har blivit mindre tidningar som slängs, så har vi bytt ett kärl med tidningar mot pappersförpackningar istället. I sophuset finns nu ett kärl för tidningar och tre kärl för pappersförpackningar. Kolla så att du slänger i rätt kärl. Tydliga skyltar sitter ovanför varje kärl.
 
♦ En certifierad besiktningsman från HSB har i veckan varit på Trädlyckan och gjort den årliga besiktningen på båda lekplatserna som finns på området.
 
♦ Vi har fått en del synpunkter från boende om parkering som sker inne på gårdarna. Vi ber er att respektera att inte stå mitt i vägen mer än om ni behöver släppa av någon, bära in matkassar eller vid flytt. Du som bostadsrättshavare bär ansvaret för att de hantverkare du anlitar parkerar efter Trädlyckans regler. Backa intill en entrédörr eller ställ bilen där den inte står i vägen (ej på gräsmattan)! Både räddningsfordon och fastighetsskötare behöver ha fri framkomst. Bedömer Securitas att reglerna inte följs, så kan det medföra att de tar ut en kontrollavgift. Bedömer Securitas att reglerna inte följs, så kan det medföra att de tar ut en kontrollavgift.
 
♦ Efter önskemål så har vi köpt in ett fotbollsmål som är placerat bakom hus A (huset närmast stan).
 
♦ Nästa styrelsemöte: 23 september

JUNI
Styrelsen har haft sitt sista möte inför sommaren och tar nya tag till hösten.
 
Radonmätningen är nu slutförd och inlämnad till kommunen.
Vi har fått tillbaka svaret och bedömningen är att föreningen har mätt enligt Strålsäkerhetsmyndighetens metodbeskrivning och samtliga rapporter redovisar att radongashalterna understiger 200 Bq/mᶟ, vilket är godkänt.
 
Vicevärd Maria har nya öppet/telefontider fr.o.m 1 juli 2019.
   Expeditionstider: måndagar och torsdagar 9-14 (helgfria vardagar).                          
   Telefontid: måndag – torsdag 9-14 (helgfria vardagar). Tel: 072-5000 100
 
Rörinfodringen påbörjas i hus E (Trädlyckevägen 116-128) i mitten av augusti.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 28 augusti

Vi önskar er alla en trevlig sommar!

MAJ
♦ ISAB Rörinfodring är klara med hus D till midsommar. Rörinfodringen fortsätter sedan i hus E (Tr.v 116-128) och påbörjas i augusti vecka 33 på Trädlyckev.128. Information kommer att delas ut till de som bor i hus E inom några veckor.

♦ Vi har fått lite frågor om tennisplanens skick.
Under våren 2020 kommer arbetet med renovering av husfasaderna att påbörjas och då behöver vi ha tennisplanen som uppställningsplats för arbetsbodar och dylikt. Därför kommer vi inte att lägga ner några större resurser på att rusta upp tennisplanen, förutom att försöka rätta till lite nät som hänger och lappa ihop stora hål i stängslet.

♦ Brf Trädlyckan hade årsmöte den 25 april i Folkets hus. Styrelsens sekreterare Ulf Nilsson avgick. Stämman valde nyval av Alie Hatibova till styrelseledamot på 2 år.
Valberedningen fick en ny konstellation då både Alie Hatibova och Sofia Norborg avgick. Stämman valde Kjell Svensson och Hannes Lundin att utgöra valberedningen.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 18 juni (det sista mötet innan sommaren).

APRIL
♦ Radonmätning utförs på Trädlyckan. Radondosorna som har placerats ut i vissa utvalda lägenheter och andra utrymmen kommer att hämtas in efter påsk. De lägenheter som har fått dosor utplacerade hos sig har fått information om när de får besök från HSB. Sammanställningen får vi ta del av när den är klar.

♦ Även energideklaration skall utföras i år och den kommer att göras av Systeminstallation under 2019.
 
♦ Vi har haft förhandlingar med Telia och styrelsen har tagit beslutet att förlänga det kollektiva avtalet gällande IP telefoni, TV lagom och bredband som löper ut i oktober 2019. Vi kommer att gå ut med mer information lite längre fram.
 
♦ Fr.o.m 1 juni 2019 kommer HSB att ta över fastighetsskötsel och städning på Trädlyckan. Information och detaljer med telefonnummer, felanmälan, vilka som ska vara på plats mm meddelas framöver.

♦ Styrelsen vill tacka CBO för arbetet i vår förening och för enskilda medlemmar.
 
♦ Kallelsen till Trädlyckans ordinarie stämma (årsmöte) torsdagen den 25 april är uppsatt i alla trapphus den 9 april.
Årsredovisningen delas ut till alla medlemmar under vecka 16.

JANUARI

Rörinfodringen fortsätter i hus D. Arbetet påbörjades v.3.
 
♦ Om några veckor kommer det att utföras radonmätning i fastigheterna.         
Man placerar ut radonpuckar i utvalda lägenheter och inom kort kommer berörda lägenheter att få en avisering i sitt postfack.
Det är HSB Göta som utför radonmätningen.
 
♦ Det är dags att lämna in motioner till årsstämman.
Vad är en motion och hur ska en motion utformas?
Alla medlemmar har rätt att lämna motion till styrelsen inför årsstämman med förslag till åtgärder och förändringar inom föreningen.

Det finns inga strikta regler för vad man kan motionera om, men det finns dock några saker som är viktiga:

  • Motionen måste innehålla motivering och bakgrund till förslaget samt ett förslag till beslut som stämman ska ta ställning till.
  • Den måste vara undertecknad av motionären och lämnas skriftligt på papper till styrelsen. Skriv även adress och datum på motionen.
  • Motionen måste lämnas till styrelsen inom föreskriven tid för att kunna behandlas under årsstämman, senast den 28 februari.

 
Nästa styrelsemöte: 14 februari