FÖRENINGENS MÅNADSBLAD 2021

DECEMBER TRÄDLYCKANS JULBLAD 2021

2021 var året då de flesta fick sina vaccinationer mot Covid-19 och livet kunde återvända lite mer till det normala. Nu inväntar vi en jul där vi förhoppningsvis åter igen kan samlas och fira tillsammans.
 
Under det gångna året har följande hänt på Trädlyckan:
 
♦ Fasadrenoveringen är klar och man håller på med det sista av plåtarbetet och entrépartier. Skärmtak och väggar skall sättas upp vid cykelnedfarterna efter nyår.
 
♦ A och B-gården är asfalterad och nu är det lite markarbete och plantering som pågår. Markarbetet mellan hus C och D kommer att påbörjas när man är klar med första gården. Från och med nu är det endast tillåtet att köra in med bil på A och B-gården för kortare i och urlastning och vid flytt.
 
♦ En parkeringsplats på besöksparkeringen utmed Trädlyckevägen är till för er som bor på Trädlyckan. På den platsen får ni stå 1 timma för snabba ärenden till lägenheten. Platsen är uppmärkt (P, 1 PLATS, 1 TIMMA).
 
♦ På stämman via poströstning bestämdes att vi fortsätter med ett parkeringstillstånd för betald parkering.  Parkeringstrianglar för 2022 är utdelade till er som hyr en parkeringsplats av föreningen. Dessa ligger i ett kuvert i ert postfack. Lägg eller sätt det nya klistermärket väl synligt på någon av bilrutorna.
 
♦ Avtalet med HSB Göta gällande fastighetsskötsel och lokalvård löper ut 2021-12-31 och kommer inte att förlängas. Styrelsen vill tacka HSB Göta för gott samarbete.

♦ Brf Trädlyckan (styrelsen) har anställt egen personal som börjar efter årsskiftet.
Vi välkomnar Catharina och Monika. Catharina som tidigare under många år har jobbat på Trädlyckan, blir ny fastighetsskötare. Monika har under 2021 skött städningen på Trädlyckan och blir nu föreningens lokalvårdare. Vicevärd Maria är redan anställd av föreningen sedan flera år tillbaka.
 
♦ Information om telefonnummer, felanmälan osv kommer att finnas på brf Trädlyckans hemsida, Boappa, vid expeditionen i Panncentralen och på anslagstavlor vid miljöhusen efter nyår. Informationen på anslagstavlorna i trapphusen sätts upp under januari.

♦ Styrelsen har tagit beslutet att höja årsavgiften (hyran) med 1 % för 2022. Parkeringsplatser/elbilsplatser kommer att kosta 150 kr i månaden. Husvagnsplatser kommer att kosta 200 kr i månaden. Syftet är att avgifterna för p-platser och garage ska närma sig varandra i kostnad. För garage, MC-platser, mopedförråd och extraförråd görs ingen höjning.
 
♦ Entréerna på baksidorna kommer att belysas. Arbetet påbörjas till våren.
 
♦ För att få ett bättre och energieffektivare klimat i trapphusen, så har justerbara ventiler installerats på elementen vid entréerna under hösten. Vi påminner åter igen om att bara låta fönstren i trapphusen vara öppna en kort stund för vädring, stäng sedan för att inte släppa ut all värme i onödan.
 
♦ I maj blev elbilsplatserna klara att tas i bruk. Det finns 18 platser varav en plats är besöksparkering.
 
♦ Föreningen har tagit in Markplanering som sköter snö och halkbekämpning på området.
 
♦ Ska ni ha gäster och vill att de ska kunna använda besöksparkeringen längre än
10 timmar, kontakta vicevärd Maria. Då kan hon skriva ut ett parkeringstillstånd som gäller i max 72 timmar för specifikt datum och på 10-timmarsparkeringen för besökande utmed Trädlyckevägen. Lägg tillståndet väl synligt i framrutan på gästens bil.
 
♦ Snart är julen här och det blir väldigt mycket som slängs i sophusen.
Lägg julklappspapper och snören i en påse, knyt ihop och släng i luckan för hushållssopor.  Vik ihop eller stampa sönder kartonger och lägg i kärl för pappersinsamling.
Tillsammans hjälps vi åt att hålla det fint i våra sophus J
 
♦ Vi önskar att ni alla får en trevlig nyårsafton!
Tänk på att det inte är tillåtet att skjuta upp fyrverkerier inne på Trädlyckans bostadsområde. Detta med tanke på våra husdjur, skador på fastigheter och risk för personskada. Tack för att du visar hänsyn!
 
En önskan om en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2022 till er alla!
Magnus, Lena, Ove, Alie, Christer, Johnny, Björn, Jenny, Anna och vicevärd Maria

NOVEMBER

♦ Det har hänt mycket på innergården mellan hus A och B som så smått börjar ta form. Man har gjutit vid entréerna och den raka mittgången är ett minne blott. Växter skall planteras under hösten. Förberedelser inför gjutning har gjorts på C-gården framför entréerna. Markarbete pågår året runt, så när de är klara på A-gården, så fortsätter de på C-gården.
 
♦ Avtalet med HSB Göta gällande fastighetsskötsel och lokalvård löper ut 2021-12-31 och kommer inte att förlängas. Styrelsen vill tacka HSB Göta för gott samarbete.
Brf Trädlyckan (styrelsen) har anställt egen personal som börjar efter årsskiftet.
Vi välkomnar Catharina och Monika. Catharina som tidigare under många år har jobbat på Trädlyckan, blir ny fastighetsskötare. Monika har under 2021 skött städningen på Trädlyckan och blir nu föreningens lokalvårdare. Vicevärd Maria är redan anställd av föreningen sedan flera år tillbaka.
 
♦ Vi vill påminna om att testa brandvarnarna nu när det snart är 1:a advent.
 
♦ För att alla ska trivas och må gott i sina lägenheter och med sina grannar, så finns det några saker som det kan vara bra att tänka på och påminna om. Därför kommer vi framöver att dela ut information till alla lägenheter vilka tider som gäller vid t.ex badrum/köksrenovering och vid mindre arbeten. Ska du ha fest? Vad gäller då mm.

♦ Styrelsen fick en fråga gällande män och kvinnors bastutider.
För att vara rättvisa, så kommer vi att skifta tiderna och då gäller följande med början vecka 47:

Damer jämna veckor: måndag och torsdag kl. 16-20
Herrar jämna veckor: tisdag och fredag kl. 16-20
 
Herrar ojämna veckor:
måndag och torsdag kl. 16-20
Damer ojämna veckor: tisdag och fredag kl. 16-20

Nästa styrelsemöte: 7 december
 
Vi önskar er alla en fin november!

OKTOBER

♦ Vi har satt upp trapphusnummer ovanför entréerna på baksidorna efter ett förslag från räddningstjänsten. Entréerna kommer att belysas, så att nummerskyltarna syns även när det är mörkt ute. Troligtvis kommer det arbetet inte att hinnas med förrän till våren 2022.
 
♦ För att på sikt kunna jobba bort kön på parkeringsplatser togs beslutet på styrelsemötet den 17 augusti 2021 att nya boende ska kunna få hyra max en plats på parkering eller i garage per lägenhet (i mån av lediga platser). Det kommer inte längre vara möjligt för boende att hyra ytterligare plats om man redan hyr en.

♦ Bastun öppnar åter igen på måndag 18 oktober. Vill ni basta på dessa tider, kontakta vicevärd Maria så aktiverar hon era tvättbrickor.
Tider för damer: måndag och torsdag kl.16.00 - 20.00.
Tider för herrar: tisdag och fredag kl.16.00 - 20.00.
 
♦ Har du elbil eller har tänkt att skaffa en elhybridbil inom kort? Då har vi några lediga elbilsplatser att hyra ut. Kontakta vicevärd Maria vid intresse.
 
♦ Tänk på att inte skaka mattor från era balkonger. Damm och skräp åker in på grannens balkong och det är inte så trevligt.
 
♦ Nu är uppgraderingen av databasen för bokning klar och ni kan använda appen och webbokningen igen. Det ni behöver göra är att scanna in QR-koden med mobilen som finns på bokningstavlorna och sedan skriva in användarnamn och lösenord.  
Det går även använda webbokning. Gå då in på Trädlyckans hemsida, webbokning.
Om ni behöver hjälp med att logga in eller saknar användarnamn och lösenord, kontakta vicevärd Maria.
 
♦ Nästa styrelsemöte: budgetmöte 10 november

SEPTEMBER

♦ Vecka 38 är det planerat markarbete vid entréerna framför hus F. Efter det grävs fundament ner och gjuts. Framkomligheten kommer då att vara något begränsad vid entréerna. En landgång ställs framför varje entré.
 
♦ Nu är det dags att påbörja förändringen av innergården mellan hus A och B. Under vecka 38 kommer NT Mark & Fastighetsservice AB och sätter igång med markarbetet. 
 
♦ För att få ett bättre och energieffektivare klimat i trapphusen, så har justerbara ventiler installerats på elementen vid entréerna nu under hösten. Vi påminner åter igen om att bara låta fönstren i trapphusen vara öppna en kort stund för vädring, stäng sedan för att inte släppa ut all värme i onödan.
 
♦ Tillfällig vinterförvaring av MC. Kostnad 125 kr/mån. Från 1 oktober till 31 mars-22.
Kontakta Christer i styrelsen tel. 070-327 66 15 för att ställa in din motorcykel.
Hör av dig till vicevärd Maria för att skriva på kontrakt.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 14 oktober

AUGUSTI 

Då är vardagen åter här igen och vi startar hösten med både gamla och nya projekt på området.

♦ På hus E pågår arbetet med att sätta upp fasadskivor på husgrunden samt nya entréer.

♦ Sist ut med att få bort byggställningen är hus F.
Nedplockningen sker preliminärt i slutet av augusti - början på september, sedan återstår diverse arbeten med plåt, skivor på husgrunden, entréer mm.
 
♦ Nu när hus A och B står färdiga, så är det dags att göra om innergårdarna.  
Alla tre gårdarna skall få en behövlig ansiktslyftning och först ut är A o B-gården
(Trädlyckevägen 48-74). Markarbetet påbörjas preliminärt i mitten av september 2021.
Till våren fortsätter arbetet mellan hus C och D.
Det är NT och Djupdahls som utför arbetet.
 
♦ Vi har uppmärksammat att det står många cyklar på baksidorna vid marklägenheterna. Cyklar skall parkeras i cykelställen på framsidan eller i cykelkällare, inte direkt utanför marklägenheterna på gräsmattan eller vid entréer.

♦ Vi har även märkt en ökning av cyklar inne i trapphusen. De skall parkeras antingen i cykelställ på gården eller i cykelkällare.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 14 september
 
Vi önskar er alla en härlig sensommar!

JUNI

♦ HSB brf Trädlyckans ordinarie föreningsstämma för 2019 och 2020 hölls den 16 juni 2021 och genomfördes med enbart poströstning. Detta är historiskt och har aldrig tidigare hänt. Styrelsen vill tacka för högt valdeltagande och stor samstämmighet.

♦ Ny information med nyval på revisorer och valberedning sätts upp framöver på trapphusens anslagstavlor.
Hanne Lindström som har varit revisor i föreningen har avgått och vi vill passa på att tacka Hanne för ett väl utfört uppdrag och ett gott samarbete under åren J
 
♦ Protokoll från ordinarie föreningsstämma kommer senare att läggas ut på vår hemsida där besluten på motionerna finns med.
 
♦ Om allt klaffar, så påbörjas rivning av byggnadsställning på hus E under vecka 28.
Murningen på F-huset blir klar till vecka 28, sedan fortsätter arbetet med fasadskivor, plåt osv efter semestern.
Vecka 32 är det planerat markarbete vid entréerna framför hus E.
 
♦ Målning av lekutrustning på lekplatserna sker under sommaren.
 
♦ En parkeringsplats på besöksparkeringen utmed Trädlyckevägen kommer att märkas upp (P, 1 PLATS, 1 TIMMA).
Ni som bor på området får lov att parkera på just den platsen 1 timma för snabba ärenden till lägenheten.
 
♦ Markarbete på innegårdar påbörjas efter sommaren.
 
♦ Motionslokalen öppnade den 1 juni. Ny belysning är uppsatt (det går att dimma på knappen innanför dörren genom att hålla strömbrytaren intryckt) och ett nytt redskap är inköpt, en benpress. Tänk på att hålla avstånd, sprita händer före och efter besök, samt spraya redskap ni använt och torka av.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 17 augusti
 
Vi önskar er alla en fin och härlig sommar ☼ Tänk på att visa hänsyn – alla har inte semester samtidigt.

MAJ

♦ Nu är laddbilsplatserna klara för att tas i bruk. Är du intresserad av en plats, kontakta vicevärd Maria. Om du blir erbjuden en laddplats måste du lämna den parkeringen du hyr idag. Information hur du hämtar hem Chargenodes app mm fås av vicevärd.
Det finns ett visst antal lediga laddplatser i nuläget, men får vi många intresserade, så kommer ni som hyr en parkering på dessa platserna idag att erbjudas en annan parkeringsplats.

 ♦ Styrelsen i HSB brf Trädlyckan har vid styrelsemötet den 13 april 2021, beslutat att ordinarie föreningsstämma den 16 juni 2021, ska genomföras med enbart poströstning för att minska risken för smittspridning av Covid-19.
Föreningsstämman är både för år 2019 och 2020.
Kallelse kommer att sättas upp. Formulär för poströstning och årsredovisningar kommer att delas ut framöver.

♦ Arbetet med entrépartierna fortgår vid hus D och G.
 
♦ En påminnelse att var och en städar efter sig i tvättstugorna. Ni sopar/torkar golv, torkar av tvättmaskinerna ovanpå, borstar ur ludd från filter i både torkskåp och torktumlare, samt lämnar dörr till torktumlare öppen. Detta tar kanske fem minuter av er tid och den som kommer efter och ska tvätta blir glad.
 
♦ Det är trevligt att så många utnyttjar grillplatserna för att umgås på ett Coronasäkert sätt.
 
♦ Hantverkarna som är på området och arbetar med fasadrenoveringen ger beröm till er boende för ert tålamod och att ni är så trevliga att ha och göra med.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 22 juni

APRIL

♦ Styrelsen i HSB brf Trädlyckan har vid styrelsemötet den 13 april 2021, beslutat att ordinarie föreningsstämma den 16 juni 2021, ska genomföras med enbart poströstning för att minska risken för smittspridning av Covid-19. Föreningsstämman är både för 2019 och 2020.
Information om hur detta skall gå till delas ut till alla lägenheter framöver.
Föreningen står utan valberedning och vi efterfrågar nu två eller tre personer som kan tänka sig att sig anta detta viktiga uppdrag. Kontakta ordförande Magnus Stolt vid intresse. Tel. 070-758 79 08.
 
♦ Nu börjar det närma sig start och användning av laddplatser för elbilsladdning. Är du intresserad av en plats, kontakta vicevärd Maria. Om du blir erbjuden en laddplats måste du lämna den parkeringen du hyr idag.                 
Mer information kommer inom kort.
Eftersom det bästa alternativet var att dra ledningar från Panncentralen för de 18 platserna, så blev valet att lägga laddplatserna i närheten. I nuläget har vi ett visst antal lediga laddplatser, men får vi många intresserade, så kommer ni som hyr en parkering på dessa platserna idag att få flytta och erbjudas en annan parkeringsplats.
 
♦ Preliminärt vecka 16 börjar man gräva för entrépartier framför hus G. Sedan grävs fundament ner och gjuts. Framkomligheten kommer då att vara något begränsad vid entréerna. En landgång ställs framför varje entré.
Arbetet med fasaderna fortgår på hus E och F.
Många frågar om entréerna och varför de inte blir klara på A och C-gårdarna. Snickarna på SK Bygg får rycka in där det behövs med att sätta isolering osv. När de har mindre att göra vid själva fasaderna, så arbetar de med entrépartierna. En man går nu enbart och arbetar med entrépartierna.
 
♦ Styrelsen har tagit ett beslut att fortsättningsvis hålla stängt i lokalerna för att minska smittspridningen av Covid-19.
 
♦ Vi får många frågor om hur det går med framtida hissar i trapphusen. Det projektet ligger på is. Styrelsen måste gå på underhåll istället för förbättringar i nuläget. Vi vill slutföra fasadrenovering, innegårdar och eventuellt portlås i entréer innan vi kan gå vidare med hissfrågan.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 11 maj

MARS

♦ På förra månadsbladet påminde vi om brandsäkerheten i trapphusen. Det sitter information på entrédörrarna.
Trots detta så följs inte föreskrifterna. Utifrån brandskyddsinspektion har vi fått påpekande om att det inte får finnas barnvagnar och annat brännbart material i våra trapphus.
Vid utrymning skall inte något stå i vägen i trapphuset, samt att det också är viktigt att vår lokalvårdare ska kunna utföra sitt arbete ordentligt.                                                  
Dörrmattor, skoställ och allt annat brännbart ska bort från trapphusen!
Cyklar skall parkeras i cykelkällare eller ute på gården.
 

♦ Fasadrenoveringen pågår för fullt på hus E. Där har de börjat att riva tegel och isolera. Murningsarbetet kommer igång framöver. Ställningsbyggnation pågår på hus F och även rivning av teglet har påbörjats.
 
♦ Arbetet med ladd-stolpar för elbilar kommer igång igen preliminärt vecka 13.                                        
 
♦ Årsmötet 2021 skjuts upp tillsvidare.
 
♦ Två säsongsanställda på fastighetsskötseln börjar den 6 april.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 13 april

FEBRUARI

♦ Vattnet är fortsatt avstängt på biltvättplatsen pga av kylan.
 
♦ Nu finns det handsprit och ett sopset bestående av borste och skyffel med långt skaft i varje tvättstuga.
 
♦ Eftersom restriktionerna fortsatt är skärpta pga pandemin, så håller vi stängt i våra lokaler och på så sätt hjälper till att bromsa smittspridningen. Det gäller även bordtennislokalen. Den är nu stängd tillsvidare, eftersom vi inte kan säkerställa hur många personer som vistas i lokalen samtidigt.
 
♦ För att påminna om brandsäkerheten i trapphusen, så har vi satt upp information på entrédörrarna. Utifrån brandskyddsinspektion har vi fått påpekande om att det inte får finnas barnvagnar och annat brännbart material i våra trapphus (t.ex dörrmattor, skoställ...) Det är också viktigt att vår lokalvårdare ska kunna utföra sitt arbete ordentligt.
Cyklar skall parkeras i cykelkällare eller ute på gården.
 
♦ Under vecka 8 påbörjas rivning av tegel på hus E. Ställningsbyggnation pågår på hus F.
 
♦ Laddstolpar till elbilar kommer att grävas ner och installeras med början vecka 8.
Ni som hyr en parkering på platserna 98-108 kommer att bli informerade om var ni får parkera under tiden arbetet pågår.
För att veta om intresse finns att hyra en plats för elbilsladdning, så får ni gärna höra av er till vicevärd Maria.
Det är ingen bokning av plats utan en intresseförfrågan.
 
Sista dag för att lämna in motioner inför årsstämman är den 28 februari 2021.
1) Motionen måste innehålla motivering och bakgrund till förslaget samt ett förslag till beslut som stämman ska ta ställning till.
2) Motionen måste vara undertecknad av motionären och lämnas skriftligt på papper till styrelsen. Skriv även adress och datum på motionen.
3) Motionen måste lämnas till styrelsen inom föreskriven tid för att kunna behandlas under årsstämman.

♦ Nästa styrelsemöte: 16 mars

JANUARI

Nu har vi lämnat ett mycket konstigt år bakom oss. Vi ser framåt och tror på ett bättre 2021.
Styrelsen hade ett digitalt styrelsemöte den 20 januari och följande togs upp:

♦ Just nu pågår ställningsbyggnation runt hus E (Trädlyckevägen 116-128).
Rivning av fasadteglet påbörjas preliminärt v. 5 eller v. 6.
Nedtagning av byggställning på hus G har påbörjats.
När det är klart med ställningsbygget på hus E, så börjar de att montera upp ställningar på hus F.
 
♦ Grävning, gjutning och montering av entrépartier pågår under våren vid hus C och D (Trädlyckevägen 76-114). Framkomligheten kan vara lite begränsad under tiden arbetet pågår.
Ytterväggar vid entrédörrar i trapphusen ska spacklas och målas. Det arbetet påbörjas i månadsskiftet januari/februari i hus A, B, C, D och G.
 
♦ Cyklarna som togs omhand vid cykelrenset i oktober finns fortfarande i förvar. Är det någon som saknar sin cykel, så kanske den finns här. Kontakta i så fall fastighetsskötare Jonas på telefon 076-119 86 28.
 
♦ Eftersom restriktionerna fortsatt är skärpta pga pandemin, så håller vi fortsatt stängt i våra lokaler och på så sätt hjälper till att bromsa smittspridningen.
 
♦ På återvinningskortet från VIVAB finns nu 8 gånger fr.o.m 1 januari 2021 för oss som bor i bostadsrätt. Vi uppmanar er att använda kortet till grovsopor, istället för att slänga det i våra sophus. Detta innebär en högre kostnad för föreningen med ökade transporter till återvinningscentralen, som i slutändan drabbar er medlemmar med högre avgifter.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 16 februari
 
Vi önskar er alla en god fortsättning!