Föreningens månadsblad 2022

MAJ

♦ Vi har fått paketboxar från Postnord på Trädlyckan. Boxarna har placerats på garagegavlarna mittemot besöksparkeringarna utmed Trädlyckevägen. Där kan du smidigt och enkelt hämta ut paket dygnet runt och utan fysisk kontakt. Vi kommer även att få paketboxar från Ibox framöver. Med dessa postboxar från Ibox och Postnord täcker man in de flesta transportörer på marknaden.
 
♦ Årsmöte 24 maj i Folkets hus kl. 19.00. Vi bjuder på kaffe och fralla. Kallelsen är uppsatt i alla trapphus och årsredovisning delas ut inom kort.
 
♦ Gräs har lagts ut på A och B-gården. Plantering av buskar och växter är på gång.
 
♦ NT är tillbaka och ska börja med att göra färdigt platsen på gaveln vid Trv 62 och börja med markarbetet på C och D-gården.
 
♦ Ni som har beställt rullgardiner från Balco får vänta lite till. I de lägenheter där vi inte har fått tillträde för service kommer vi framöver att på nytt dela ut information och antingen få in godkännande att gå in med huvudnyckel eller om ni är hemma när Balco kommer.
 
♦ Anticimex har precis varit här för att ta hand om måsarna på taken. De kommer först att köra med drönare för att se var det finns bon på taken. På de tak där det finns bon med ägg kommer de att gå upp och plocka bort äggen. Kontroll av måsägg pågår varannan vecka fram till slutet av juli.

APRIL

♦ Nu är gruset uppsopat på området och då är det vår ☺ (fast vädergudarna verkar säga något annat).
 
♦ Styrelsen har anmält till kommunen att vi har ett rum till förfogande för flyktingar från Ukraina. Vi vet inte om eller när det blir aktuellt, men för att vara beredda, så kommer vi att boka upp gästrummet och ingen uthyrning sker.
 
♦ Balco är här och gör service på alla balkonger vecka 13, 14 och 15. De kommer att göra klart de två sista husen i påskveckan, hus D och E. Det är viktigt att vi kommer in i ALLA lägenheter.
Är ni inte hemma, fyll i talongen och godkänn att de får gå in med huvudnyckel och lämna talongen i brevinkastet vid Trädlyckans expedition.
 
♦ Belysning är nu uppsatt på baksidornas entréer.
 
♦ Årsmöte 24 maj i Folkets hus kl. 19.00. Kallelse och årsredovisning delas ut framöver. Vi bjuder på kaffe och fralla.
 
♦ NT kommer att börja med markarbetet runt påsk på innergårdarna mellan hus C och D samt trivselplatsen vid södergaveln på B-huset. Äger ni en cykel som står inne på gården, så ska den flyttas. Ställ din cykel där tillfälliga cykelställ kommer att finnas runt omkring husen. Plantering påbörjas i maj. Allt beroende på väder.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 3 maj

Önskan om en fin påsk! Styrelsen brf Trädlyckan

MARS

  • Vi välkomnar Carina, vår säsongsanställda vaktmästare och trädgårdsarbetare som började på Trädlyckan 1 mars.
  • Styrelsen har för avsikt att upplåta gästrummet och kanske även samlingslokalen till flyktingar från Ukraina om situationen kräver. Vi kommer att ta kontakt med kommunen och Röda korset med vårt erbjudande. Eventuellt kommer redan gjorda bokningar i gästrummet och samlingslokalen att tas bort och inga nya bokningar kommer att kunna göras. Mer information kommer så fort vi har varit i kontakt med kommunen och Röda korset.
  • Balco kommer till Trädlyckan och gör service på alla balkonger vecka 13, 14 och 15. Information delas ut under vecka 11.
  •   Årsmöte 24 maj i Folkets hus kl. 19.00. Kallelse och årsredovisning delas ut framöver.
  •  Nästa styrelsemöte: 6 april

FEBRUARI

♦ Det är lite drygt 15 år sedan som inglasningen på balkongerna gjordes och de behöver nu ses över. Föreningen har därför beställt service och byte av trasiga förslitningsdetaljer på alla balkonger under våren utav Balco.
Kostnaden för detta tar föreningen. Information från Balco kommer att delas ut med datum och tider inom kort när de kan komma och göra service.
 
♦ Om intresse finns, så kan Balco i samband med servicen erbjuda beställning av nya rullgardiner till inglasningen. Då mäter de balkongen och därefter bokar in en ny tid med den boende för montering. Rullgardinerna bekostar ni själva. Erbjudandet kommer att delas ut tillsammans med informationen av balkongservice.
 
♦ Vi har fått den årliga rapporten av brandskyddet i föreningen. Återigen har vi fått påbackning när det gäller förvaring av barnvagnar i trapphus.
 
♦ Påminnelse att lägga eller sätta p-triangeln för 2022 väl synligt på bilens vindruta.
 
♦ Belysningen i samtliga 5 miljöhus kommer att bytas ut mot ledbelysning.
 
♦ Antal tvättpass till varje lägenhet är idag 7 st. De kommer att utökas till 8 st/månad.
 
♦ Det dröjer ytterligare någon/några veckor innan markarbetet kommer igång mellan hus C och D för att göra om innergården.
 
Sista dag för att lämna in motioner inför årsstämman är den 28 februari 2022.
1) Motionen måste innehålla motivering och bakgrund till förslaget samt ett förslag till beslut som stämman ska ta ställning till.
2) Motionen måste vara undertecknad av motionären och lämnas skriftligt på papper till styrelsen. Skriv även adress och datum på motionen.
3) Motionen måste lämnas till styrelsen inom föreskriven tid för att kunna behandlas under årsstämman.
 
♦ Nästa styrelsemöte: 9 mars

JANUARI

God fortsättning på det nya året!
Styrelsen hade sitt första möte digitalt i år pga rådande pandemi och restriktioner.
 
♦ Arbetet med att gjuta framför entréer på C och D-gården sker under vecka 2.
♦ Påminnelse att lägga eller sätta p-triangeln för 2022 väl synligt på bilens vindruta.
♦ Styrelsen ber att ni som använder bastun respekterar och har koll på tiderna för damer och herrar som gäller varannan vecka.
 
Damer jämna veckor: måndag och torsdag kl. 16-20
Herrar jämna veckor: tisdag och fredag kl. 16-20
 
Herrar ojämna veckor: måndag och torsdag kl. 16-20
Damer ojämna veckor: tisdag och fredag kl. 16-20


♦ Nästa styrelsemöte: 9 februari